maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2236

Predložen pritvor muškarcu iz Maglaja koji je pokušao iz BiH prokrijumčariti oružje i municiju

9.04.2016. 22:13 0

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za M.S. rođenog u Doboju 1988., nastanjenog u Maglaju zbog pokušaja krijumčarenja veće količine oružja i municije iz BiH u zemlje EU.

Tužilac Posebnog odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog M.S., rođenog 1988. godine u Doboju, nastanjenog u Maglaju, ranije osuđivanog.

Osumnjičeni je lišen slobode 7. aprila, na Graničnom prijelazu Brod, kada su policijski službenici Granične policije, specijalističkim pregledom vozila kojim je upravljao, otkrili specijalnu pregradu i skrovište u kojem se nalazilo 5 automatskih pušaka, od čega četiri AK 47 Kalašnjikov, 4 pištolja različite marke i kalibara, te oko 400 komada streljiva različitih kalibara, okvirovi za streljivo i druga oprema.

Prema prikupljenim dokazima, navedeno oružje i streljivo bilo je krijumčareno iz BiH prema Hrvatskoj te dalje prema Holandiji.

Također, kod osumnjičenog je pretresom pronađeno i oko 3 grama opojne droge tzv. "speed", pa se tereti i za neovlašten promet opojnim drogama.

Nakon pronalaska krijumčarenog oružja, izvršen je pretres kuće i objekata koje koristi osumnjičeni i druge osobe, a veća količina streljiva različitih kalibara pronađena je u kući Š.E. (1984.) u Zenici.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovo počiniti kazneno djelo.

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije nastavljaju istragu u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u izvršenje ovog kaznenog djela.

Agencije za provođenje zakona, odlučno se bore protiv pojava krijumčarenja oružja iz municije iz BiH, koje se koristi za izvršenje kaznenih djela u zemljama EU, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.