maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2667

Pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga

2.03.2017. 16:26 0

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, pretresli stan koji koristi P.M., iz Zenice, gdje su zatečene osobe B.A. i H.D., oba iz Zenice.

Pretresom stana i zatečenih osoba pronađena su 43 paketića sa praškastom materijom umotanom u pvc foliji, aluminijumska kutija sa ostacima praškaste materije, iskorištene ‘pvc folije’ od konzumacije praškaste materije, i pripremljeni i isječeni komadi ‘pvc folije’ za pakovanje praškaste materije.

Sporna materija i predmeti su fotografisani, izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i kontra-diverzionu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, a navedene osobe su lišene slobode i zadržane u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv B.A., rođen 1997. godine, i P.M., rođen 1974. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a protiv H.D., rođen 1983. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.