maglajinfo.com
vijesti crna hronika 3346

Prijatelji Enisa Mrvoljka iz Maglaja, koji je ubijen u Marylandu, u šoku i nevjerici

20.10.2017. 17:38 0

U američkoj saveznoj državi Maryland prije dva dana u pucnjavi je smrtno stradao Enis Mrvoljak iz Maglaja, a njegovi prijatelji su u šoku i nevjerici, navode američki mediji.

Enis Mrvoljak, građanin BiH koji je ubijen u srijedu ujutro u pucnjavi u mjestu Edgewood kod Baltimorea u SAD-u, proveo je prošli vikend pomagajući kćerci od prijatelja da se završi kameni put iako mu taj posao nisu platili.

- Takav je bio čovjek oduvijek - izjavio je njegov prijatelj Bojan Brkić.

Mrvoljak (48) je stanovao u Abingdonu, bio je među tri osobe koje su ubijene u kompaniji za preradu granita u Edgewoodu u srijedu ujutro. Ostale žrtve bili su Bayarsaikhan Tudev (53) i Jose Hidalgo Romero (34).

Drugi zaposlenik u firmi Radee L. Prince je osumnjičen za ubistvo i uhapšen je u blizini srednje škole Newark Del Prince. On je u pritvoru, a preliminarna saslušanja počet će kasnije ovog mjeseca. 

- Mrvoljak je izgradio karijeru radeći sa granitom, uključujući i rad u Bosni i Hercegovini - kazao je Brkić.

Enis Mrvoljak zajedno sa suprugom se doselio iz Bosne 2002. godine, ali se njegova supruga vratila u Bosnu zbog velike nostalgije.

Brkić je spomenuo da se bračni par viđao i da je Enis planirao povratak u Bosnu za godišnji odmor. Sada njegova supruga treba sletjeti na Washington Dulles aerodrom, dan nakon ubistva njenog supruga.

Brkić kaže da bračni par nije imao djecu ali da su imali mnogo prijatelja.

- Enis je bio takav čovjek da ga nikada niste mogli vidjeti ljutog ili uznemirenog na bilo koga - dodaje Brkić.

Mrvoljak je prethodno radio za firme Milestone Granite i Marble Counters u mjestu Lansdowne. Poslije se zaposlio u firmi Advanced Granite Solutions u Edgewoodu. Enis je prethodno živio u Dundalku, da bi se preselio u Abingdon.

Brkić kaže da je Mrvoljak napredovao u karijeri u kompaniji Advanced Granite Solutions.

Kada se raširila vijest o pucnjavi, Brkić je spomenuo da je zvao odmah na Enisov mobitel, a onda se javio policajac koji mu je rekao da je došlo do pucnjave. Brkić je odbijao prihvatiti istinu da je njegov prijatelj među ubijenim, sve dok nije čuo imena na televiziji. Brkić napominje da je Enis volio kuhati s prijateljima, muziku i sport.

- Njemu se sviđalo ovdje u Marylandu - dodaje Bojan, napomenuvši da je Enis uvijek bio sretan čovjek.

Enis je bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine tokom rata u BiH i da je takva sudbina bila da kao vojnik preživi rat, a da je u SAD-u ubijen kao žrtva nasilja.

- On to nije zaslužio - kazao je Brkić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.