maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2716

Detalji današnje potjere

Pripadnici PS Maglaj naoružani dugim cijevima tragaju za Hasanbašićem na planini Ozren

9.03.2018. 23:09 0

Pripadnici PS Maglaj aktivno uključeni u potragu za Mustafom Hasanbašićem.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon višesatne potjere za Mustafom Hasanbašićem, s područja općine Tešanj, FBiH danas su na planini Ozren, a u neposrednoj blizini mjesta Rajčevo, pronašli napušteno putničko vozilo marke ''Škoda Octavia''.

Automobil je navedena osoba, čije je inicijale MUPRS naveo, iskoristila za bjekstvo iz Doboja, gdje je danas pucao na policiju.

U današnju potjeru za Mustafom Hasanbašićem odmah po dojavi kolega iz MUP-a RS među prvima aktivno su se uključili i pripadnici PS Maglaj, odnosno MUP-a ZDK, koji se sa pancirima na tijelu i naoružani dugim cijevima i večeras nalaze na planini Ozren gdje tragaju za Hasanbašićem. 

Kako portal Maglajinfo.com saznaje Hasanbašić je danas nakon pucnjave, od taksiste u Doboju oteo putničko motorno vozilo marke ''Škoda Octavia'' te pobjegao regionalnim putem Doboj-Zavidovići u pravcu Maglaja.

Nakon što je stigao u naseljeno mjesto Bijela Ploča kod Maglaja Hasanbašić je skrenuo lijevo prema naselju Jablanica, a zatim se uputio prema mjestu Rajčevo, gdje je danas i pronađeno napušteno vozilo kojim je pobjegao iz Doboja. 

Pretpostavlja se da je Hasanbašić naoružan te da se i večeras krije u rejonu planine Ozren, a u potrazi za njim aktivno učestvuju pripadnici PS Maglaj, odnosno MUP-a ZDK te pripadnici MUP-a RS. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.