maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1156

Zabilježena četiri slučaja u kratkom periodu

Pripadnici PS Maglaj prošle sedmice prilikom kontrole vozila u četiri navrata pronašli opojnu drogu

19.03.2019. 11:58 0

Informacije iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Prema informacijama iz biltena Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pripadnici Policijske stanice Maglaj prošle sedmice su u četiri navrata u vozilima ili kod vozača i suvozača pronalazili materije koje asociraju na opojnu drogu.

Prvo su u srijedu, 13. marta 2019. godine, u 21,20 sati, u ulici Bosanska, policijski službenici Policijske stanice Maglaj zaustavili putničko motorno vozilo marke ''Mercedes'', registarskih oznaka 072-E-761, kojim je upravljalo lice I.Ć.. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su u unutrašnjosti vozila pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. U ovom slučaju izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj a lice I.Ć. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dan poslije, pripadnici PS Maglaj su u 16,30 sati, u mjestu Liješnica, zbog upravljanja putničkim motornim vozilom marke "KIA", registarskih oznaka LGNF 174, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da ne pripadaju navedenom vozilu i zbog učestalog činjenja prekršaja u oblasti saobraćaja i neplaćenih novčanih kazni od lica B.M., rođenog 1994. godine, iz Maglaja, oduzeli sporno vozilo, nakon čega je izmješteno na službeni parking prostor, gdje je izvršen pregled istog. Tom prilikom, pronađena je praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedna digitalna vaga. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je B.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U petak, 15. marta 2019. godine u 23,25 sati na lokalnom putu u mjestu Jelovac, prilikom kontrole, u putničkom motornom vozilu marke "Golf" reg.oznaka J86-A-895, kojim je upravljao O.S. iz Maglaja, pronađena je određena količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode te je nakon izvršene kriminalističke obrade, pušteno dana 16.03.2019. godine u 01,20 sati.

Prema informacijama iz MUP-a, u nedjelju 17. marta 2019. godine, u 01,45 sati, u ulici Srebreničkih žrtava rata, od strane policijskih službenika je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke ''Ford'', registarskih oznaka A74-O-714. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod suvozača, lica S.A., iz Maglaja, pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je lice S.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.