maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2625

Benzinska pumpa ''Energopetrol'' u Poljicama ponovo na meti kradljivaca

18.02.2015. 22:45 0

Kako stoji u biltenu MUP-a ZDK za 17. februar u noći sa 16/17 februar jedno ili više nepoznatih lica izvršilo je tešku krađu u benzinsku pumpu ''Energopetrol'' u Poljicama kod Maglaja.

U toku noći 16/17.02.2015. godine, u mjestu Poljice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Energopetrol“ iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, benzinska pumpa ''Energopetrol'' bila je na meti kradljivaca tri puta, od avgusta 2008. godine do danas.   

 

Avgusta 2. 2008. godine, u 02,00 sata poslije pola noći, u mjestu Poljice, na magistralnom putu M 17, izvršena je teška krađa benzinske pumpe "Energopetrol", iz koje je otuđena velika količina cigareta i centralna jedinica. Zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo, u mjestu Jelovac, općina Maglaj, slobode su lišeni i zadržani u prostorijama Policijske stanice Maglaj, R.E., rođen 1976. godine  i  Dž.M., rođen 1981. godine, oba lica iz Sarajeva, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, a na mjestu izvršenja teške krađe je izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj.

 

Decembra 24. 2009. godine nepoznati razbojnik je u mjestu Poljice kod Maglaja uz prijetnju vatrenim oružjem od radnika benzinske pumpe "Energopetrol" H. K. iz Tešnja ukrao 3.150 maraka, saopšteno je iz policije. Razbojnik je potom ukrao i automobil "ford eskort" opljačkanog radnika i pobjegao u nepoznatom pravcu. Automobil su kasnije policijski službenici pronašli u naselju Moševac.

 

 

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.