maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2328

Akcija kodnog naziva Forum

Razbijena grupa koja je nabavljala i prodavala opojnu drogu na području Maglaja, Doboja i Tešnja

12.01.2016. 12:41 0

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 11.01.2016. godine lišili su slobode četiri lica (R.Š. sa područja opštine Tešanj, FBiH, S.S., S.Đ. i M.B. iz Doboja), zbog osnova sumnje da su zajedno sa N.H. iz Maglaja, FBiH, kao organizovana kriminalna grupa počinili krivično djelo ''Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga''.

Za navedena lica postoji osnov sumnje da su organizovano nabavljali i preko uličnih preprodavaca vršili prodaju opojne droge na područje Doboja, Tešnja i Maglaja. Tokom operativne akcije pod kodnim nazivom „Forum“ koja je sprovedena u  prethodnih pet mjeseci, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj preduzeli su niz operativno-taktičkih i drugih istražnih mjera i radnji na prikupljanju operativnih saznanja i materijalnih dokaza u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela. 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 11.01.2016. godine, na osnovu pribavljenih naredbi nadležnih sudova, izvršili su pretrese na ukupno pet lokacija: tri na području grada Doboja i dvije na području Federacije BiH (Tešanj i Maglaj). Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto ukupno: 653 komada tableta „ekstazi“, oko 40 grama opojne droge „amfetamin-spid“, novčanice u različitim monetama i manja količina opojne droge „marihuana“, kao drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. 

Nad licima lišenim slobode izvršena je kriminalistička obrada, nakon čega su 12.01.2016. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj. Lice N.H. koje je obuhvaćeno istim izvještajem trenutno je nedostupan organima gonjenja i za njim je CJB Doboj raspisao potragu.Navedene aktivnosti preduzete su u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj. 

Lišavanje slobode i pretresi objekata na području FBiH izvršeni su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona, saopćeno je iz CJB Doboj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.