Sa lisicama na rukama pobjegao Sudskoj policiji

10.04.2014. 14:37 0

Osuđenik Nermin Bureković zvani Njonjo , koji izdržava zatvorsku kaznu u Kaznenoporavnom zavodu Mostar, pobjegao je danas oko 11 sati sudskoj policiji u Zenici. Prema nezvaničnim informacijama, Bureković je iskočio iz vozila sudske policije iskoristivši zastoj u saobraćaju u zeničkom naselju Crkvice i pobjegao u nepoznatom pravcu.

U potragu za Nerminom Burekovićem koja je u toku uključene su jedinice Uprave policije MUP-a ZDK i Sudske policije. Bureković koji izdražava zatvorsku kaznu u Mostaru , u Zenicu je jutros priveden na glavni pretres u Općinsku sud u svojstvu optuženog za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Desetine sudskih policajaca i vozila u Zenici u potjeri je za osuđenikom, koji je uspio pobjeći svojim čuvarima oko 11 sati u ovom gradu.

 

Kako saznajemo, osuđenik je pobjegao ka Crkvičkom brdu. Svjedoci ga opisuju kao visokog, bez kose, u plavom zatvorskom odijelu i sa lisicama.

 

U MUP-u ZDK kažu da asistiraju Sudskoj policiji, te da ne mogu koemntirati događaj. Potjera je iza podneva nastavljena u predjelu Crkvičkog brda i naselja Crkvice, ali za sada nema informacija jesu li sudski policajci u tragu bjeguncu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.