maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2758

Sarajlija opljačkao stan pripadnika SIPA-e, ukrao mu pištolj i automobil pa uhapšen u Maglaju

13.01.2016. 13:56 0

Dana 13.01.2016. godine, u 00,50 sati, u Bosanskoj ulici u Maglaju, patrola policije Policijske stanice Maglaj izvršila je zaustavljanje i kontrolu dva putnička motorna vozila, ''VW-Golf 2'', registarskih oznaka E09-K-472, i ''VW-Golf 3'', registarskih oznaka A57-T-918.

Prilikom kontrole, policijski službenici su kod lica koje upravljalo vozilom „VW-Golf 2“, a koje se predstavljalo kao V.D., uposlenik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), pronašli pištolj marke ''Glock'', za koji je posjedovao dozvolu za nošenje oružja van službe na navedeno ime. 

- Izvršenim provjerama, utvrđeno je da se navedeno lice lažno predstavilo, te da se radi o licu H.E., rođenom 1983. godine, iz Sarajeva. Daljim provjerama utvrđeno je da je u toku noći 12/13.01.2016. godine, na području općine Novi Grad Sarajevo, izvršena teška krađa provaljivanjem u stan u vlasništvu navedenog službenika SIPA-e, kojom prilikom je iz stana otuđena veća količina raznih predmeta, među kojima i službeni pištolj sa potrebnom dokumentacijom.

Takođe je utvrđeno da je tokom noći, na području iste općine, otuđeno i vozilo „VW-Golf 2“, vlasništvo H.E. iz Sarajeva. Prilikom vizuelnog pregleda vozila, policijski službenici su uočili i druge predmete za koje postoji sumnja da su otuđeni iz navedenog stana.

Izvršenim provjerama za drugo vozilo „VW-Golf 3“, kojim je upravljao B.N., rođen 1987. godine, iz Ilijaša, utvrđeno je da je isto u vlasništvu lica H.A. iz Ilijaša, te da je tokom noći, prijavljeno otuđenje ovog vozila na području Ilijaša.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela, lica H.E. i B.N. su od strane policijskih službenika lišena slobode, te privedena u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, te su poduzete aktivnosti na pribavljanju potrebne naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, radi vršenja pretresa navedenih vozila.

Nakon izvršenih pretresa, te dokumentovanja krivičnih djela, navedena lica će zajedno sa izvještajem o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, biti predata na nadležnosti i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.