Slobodna Bosna
vijesti crna hronika 4815

„SB“ otkriva ko je skrivio saobraćajnu nesreću kod Maglaja u kojoj je poginuo Senad Ridžal

7.05.2015. 12:50 0

SLOBODNA BOSNA otkriva da je tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je poginuo Senad Ridžal kod Maglaja izazvao Huso Sarić, savjetnik federalnog ministra rada Milana Mandilovića.

Huso Sarić, bivši direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH, a odskora savjetnik federalnog ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, skrivio je, po svemu sudeći, stravičnu saobraćajnu nesreću, koja se dogodila u srijedu, 29. aprila.

 

Sarić je, prema prvim policijskim informacijama, vozeći velikom brzinom automobil Škoda Octavia preticao drugo vozilo na nepreglednoj krivini u naselju Poljice kod Maglaja, kada je iz suprotnog smjera naišao Peugeot.

 

U automobilu Peugeotu u tom je trenutku na mjestu suvozača sjedio Senad Ridžal, vlasnik Auto-škole AS, dok je za volanom bila Rusmira Halilović, koja je pohađala obuku. Iako je nesretni instruktor vožnje pokušao izbjeći direktni sudar, skrećući vozilo tik uz zaštitnu ogradu, udes je bio neizbježan.

 

Senad Ridžal je u nesreći poginuo, dok su Rusmira Halilović i Huso Sarić upućeni na liječenje u Kantonalnu bolnicu u Zenicu.

 

Iako je od kobnog saobraćajnog udesa kod Maglaja prošlo osam dana, znakovito je da identitet vozača koji je izazvao sudar nije otkrio nijedan medij, nego su samo objavljena imena Sarićevih žrtava?!

 

Poređenja radi, svaki vozač koji je posljednjih mjeseci skrivio saobraćajnu nesreću u Sarajevu, javnosti je bio poznat u roku od najviše 24 sata. Jednako je tako začuđujuće da dežurni tužitelj Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona nije zatražio da se neodgovornom vozaču, koji je izazvao sudar sa smrtnim posljedicama, odredi pritvor po izlasku iz bolnice.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.