maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1985

Tatarbudžak kod Žepča: U sudaru dva putnička motorna vozila povrijeđene tri osobe

12.08.2017. 23:46 0

Večeras u 22,20 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Tatarbudžak kod Žepča u blizini tunela Karaula dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Kako je potvrđeno portalu Maglajinfo.com iz Operativnog centra MUP-a ZDK-a u nesreći su povrede zadobile tri osobe koje su prebačene u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje će im biti utvrđen stepen povreda. 

Saobraćaj se za vrijeme uviđaja kojeg vrše pripadnici MUP-a ZDK-a odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično. Sa ovom nesrećom upoznat je i dežurni kantonalni tužilac. 

Podsjećamo danas su se na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Zenica dogodile još dvije nesreće. 

U sudaru koji se dogodio u mjestu Golubinja oko 18,00 sati kod Žepča učestvovala su tri putnička motorna vozila. Više osoba povrijeđenih u nesreći prebačeno je u Dom zdravlja Žepče, a pet njih kasnije je transportovano u Kantonalnu bolnicu Zenica. 

Nešto iza 18,00 sati u tunelu Vranduk sudarilo se pet automobila, a povrijeđenih u ovoj nesreći nije bilo. 

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno te da vožnju prilagode uslovima na putu.

- Zbog kiše koja je tokom dana padala ili još uvijek ponegdje pada, povećan je broj saobraćajnih nezgoda, a razlog je neprilagođena vožnja trenutnim uslovima na putu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz - saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.