maglajinfo.com
vijesti crna hronika 18952

Teška saobraćajna nesreća u tunelu kod Maglaja: Jedna osoba smrtno stradala

16.05.2017. 13:27 0

Kako je portalu Maglajinfo.com potvrđeno iz MUP-a ZDK u današnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Sikola I kod Maglaja smrtno je stradala jedna osoba iz Dervente.

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se danas poslije 12 sati dogodila u tunelu Sikola I na magistralnom putu M-17 kod Maglaja, smrtno je stradala osoba Š.Ž. iz Dervente, a dvije osobe Č.J., iz Kaknja, i I.M., iz Zenice, su povrijeđene i prebačene su na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica. 

Povrijeđenim osobama ukazana je medicinska pomoć na Odjelu za urgentnu medicinu KBZ i prema prvim informacijama radi se o lakšim tjelesnim povredama, ali će obje osobe biti pod ljekarskom opservacijom i kraće vrijeme zadržane na ovom odjelu.

U ovom udesu s tragičnim posljedicama sudjelovalo je pet vozila, četiri putnička automobila i kamion, a sudar se desio na tunelskoj dionici magistralnog puta.

Na mjesto nesreće odmah su pristigle dežurne ekipe policije, hitne medicinske pomoći, koje su u otežanim uvjetima zbrinule povrijeđene.

Uvjeti pod kojima se dogodila ova nesreće još nisu poznati, a uviđajni tim kriminalističke policije MUP ZDK-a u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem Alenom Šabićem obavlja neophodne radnje na mjestu nesreće.

U skladu sa svojim ovlaštenjima tužilac će zatražiti proširenje istražnog postupka i izvještaje ljekara-mrtvozornika o osobi koja je smrtno nastradala u ovoj nesreći.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.