maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2857

Tragedija: Radnici smrtno stradali danas u Sarajevu su iz Tešnja

28.01.2015. 22:24 0

Dvije osobe su smrtno stradale, a jedna je povrijeđena kada se na gradilištu u centru Sarajeva u kasnim poslijepodnevnim satima danas srušila skela na zgradi u izgradnji. Kako naš portal saznaje smrtno stradali radnici su iz Tešnja.

Jedna osoba je preminula na mjestu nesreće, a druga je podlegla povredama u KCUS-u gdje su pokušaji reanimacije bili neuspješni. Povrijeđeni ima inicijale N. H. (1976.) i zadobio je teške tjelesne povrede zbog kojih će biti zadržan u Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a. Do nesreće je došlo oko 16:40 sati rušenjem skele u stambeno-poslovnoj zgradi BHC koja je u izgradnji, u ulici Hiseta 11 na Marijin Dvoru. 

 

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić kazao je novinarima da se u ulici Hiseta broj 11, na Marijin Dvoru obrušila konstrukcija zgrade i da su tom prilikom smrtno stradale dvije osobe, a jedna teže povrijeđena.

 

- Jedna smrtno stradala osoba prevezena je na KCUS, dok je druga direktno prevezena u Zavod za hitnu pomoć. Treća povrijeđena osoba također je smještena na KCUS gdje se nalazi na liječenju.  

 

Na terenu se nalazi i tužiteljica koja rukovodi uviđajem, te sudski vještaci građevinske struke i oni koji se bave zaštitom na radu, kazao je Nefić.

 

Dio radnika firme Famus gradnja iz Tešnja koji je bio na vrhu zgrade, u neposrednoj blizini dijela zida koji je pao na glavnu sarajevsku saobraćajnicu na Marijin Dvoru kazali su da ovakvo nešto nisu doživjeli tokom svoga rada.

 

- Bilo je prestrašno. Gledali smo kako su trojica naših kolega bukvlano s vrha zgrade zajedno sa zidom pali na zemlju. Ne znamo u kakvom su zdravstvenom stanju i mislimo da se sve nagađa, kazao nam je jedan od radnika koji je dao i izjavu policiji, dodavši da su svi oni iz Tešnja ili Zenice.

 

Također, radnici su dodali da ne znaju zbog čega je došlo do obrušavanja dijela zida-da li od pritiska ili nečeg drugog, te poručili da možda rudnik i nije nagore mjesto za rad.  

 

Kako naš portal saznaje smrtno stradali radnici su iz Tešnja i radi se o Razimu Haliloviću i Enesu Haliloviću.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.