Iz biltena Mup-a ZDK za 9. februar

Tuča u Aleji Ljiljana ispred New Winner Cluba

10.02.2014. 13:16 0

Na području Kantona javni red i mir narušen u 13 slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lahke tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Maglaj

Dana 08.02.2014. godine, u 23,05 sati, u ulici Aleja ljiljana, ispred ugostiteljskog objekta „New Winner Club“, došlo je do tuče između M.N. iz Zavidovića i P.A. iz Maglaja, kojom prilikom je M.N. zadobio lahke tjelesne povrede. Lice P.A. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske Stanice Maglaj.

 

Zenica

Dana 09.02.2014. godine, u mjestu Tetovo, od strane T.L. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti, tako što je u pravcu D.N. i D.E., oba iz Zenice, iz automatske puške M-70 cal. 7,62, ispalio dva metka. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih lica. T.L. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, te je od istog oduzeta automatska puška i jedan okvir sa 22 metka. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

 

Kakanj

Dana 09.02.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, ispred ugostiteljskog objekta „Ede“, od strane nepoznate osobe došlo je do upotrebe vatrenog oružja, automatske puške i pištolja, kojom prilikom je lice D.E. zadobilo teške tjelesne povrede, lice H.E. neutvrđen stepen povreda, te lice H.A. lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.