maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1018

Stavljanje u promet opojnih droga

U akciji ''Koverta'' SIPA na području Zenice uhapsila dvije osobe

24.10.2017. 17:16 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva "Koverta" danas su na području Zenice slobode lišili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su duži vremenski period, putem „dark weba“, iz Holandije naručivale pošiljke opojne droge "amfetamin", koja je skrivana u koverte i putem redovne pošte dostavljana u BiH.

U toku su pretresi objekata na tri lokacije na području Zenice. Do sada je otkrivena i privremeno oduzeta određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „amfetamin“, „speed“ i „ekstazi“, digitalna vaga, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a ZDK.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.