maglajinfo.com
vijesti crna hronika 580

Menadžment škole pisao resornom ministarstvu

U Domislici pokušana otmica učenice Osnovne škole “Novi Šeher”

4.03.2021. 07:55 0

Obavještavamo vas da se dana 02.03.2021. godine (utorak) u jutarnjim satima oko 6 sati i 45 minuta na putu od kuće do autobuske stanice u naseljenom mjestu Domislica - Općina Maglaj desio slučaj pokušaja otmice učenice VII-1 razreda naše škole, stoji u dopisu koji je menadžment JU OŠ "Novi Šeher" uputio resornom ministarstvu obrazovanja ZDK.

- Po pismenoj izjavi i opisu učenice nepoznata muška osoba starosti oko 35 godina je pokušala protiv njene volje uvesti je u automobil marke Audi crne boje u blizini sportskog poligona u naseljenom mjestu Domislica. Učenica je uspjela pobjeći s đačkom torbom a u automobilu joj je ostala sportska oprema za tjelesni odgoj. Nakon dolaska u školu učenica je obavijestila svoju razrednicu i menadžment škole. Direktor škole i zamjenica direktora škole kao i razrednica odmah su obavili razgovor sa učenicom i njenim roditeljima. Nakon obavljenog razgovora sa učenicom i roditeljima obavješten je MUP Maglaj - stoji u dopisu. 

Kako se navodi pripadnici PS Maglaj u nekoliko navrata su posjetili Domislicu te obavili razgovore s roditeljima i mještanima. 

Iz JU OŠ ''Novi Šeher'' upozorili su da se učenici na putu do i od škole kreću u grupama, da ne razgovaraju s nepoznatima osobama i da ne ulaze u nepoznata vozila. 

- Učenici putnici treba da koriste samo prijevoz autobusima koje je obezbijedilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK - navodi se. 

U Domislici pokušana otmica učenice Osnovne škole “Novi Šeher”. Više pročitajte u dopisu menadžmenta škole koji je upućen Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Objavljuje maglajinfo.comSrijeda, 3. ožujka 2021.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.