N. D./Maglajinfo.com
vijesti crna hronika 8056

Jedno lice lišeno slobode

U dvorištu kuće u Ošvama kod Maglaja pronađen zasad 56 stabljika indijske konoplje

19.10.2016. 13:34 0

U dvorištu kuće u Ošvama kod Maglaja u ponedjeljak je pronađen zasad 56 stabljika indijske konoplje, a jedno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Ovu informaciju za portal Maglajinfo.com potvrdila je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

U okviru aktivnosti na preveniranju i otkrivanju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su poduzimali mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, budući da su operativnim radom na terenu došli do određenih saznanja da se lice V.N. iz Maglaja, može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i da najvjerovatnije posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“.

- U skladu sa raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, dana 17.10.2016. godine, u naseljenom mjestu Ošve, općina Maglaj, izvršen je pretres vikend-kuće, pomoćnih prostorija, dvorišta i putničkog motornog vozila, koji su vlasništvo navedenog lica, pojasnili su iz MUP-a ZDK. 

Prilikom pretresa dvorišta, u neposrednoj blizini kuće, pronađen je zasad 56 stabljika indijske konoplje, visine oko 180 cm. O navedenom je odmah upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je ovlastio službenike Policijske stanice Maglaj za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Sporne stabljike su fotografisane, izuzete sa lica mjesta i iste su dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će biti predmet potrebnih vještačenja.

- Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, kazali su za portal Maglajinfo.com iz MUP-a ZDK. 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Maglaj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica V.N., rođenog 1950. godine, iz Maglaja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.