U Jelovcu izvršena teška krađa u vikendicu

14.09.2015. 20:34 0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, stoji u Biltenu MUP-a ZDK za 13. septembar.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (3).

Zenica

Dana 13.09.2015. godine, u ulici Armije RBiH, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW Golf“, registarskih oznaka K48-J-399, vlasništvo K.S. iz Zenice. Intervencijom policijskih službenika, u vozilu je tokom vršenja krivičnog djela zatečeno lice S.J. iz Zvornika, koje je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Dana 13.09.2015. godine, Policijskoj stanici Zavidovići je prijavljeno da je u protekla tri dana, u mjestu Čardak, izvršeno oštećenje dva nadgrobna spomenika. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 13.09.2015. godine, u mjestu Ribnica, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „Volvo“, registarskih oznaka E82-A-468, vlasništvo H.M. iz Lukavca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 12/13.09.2015. godine, u mjestu Jelovac, izvršena je teška krađa u vikend kuću, vlasništvo B.E., iz koje je tom prilikom otuđena motorna pila, te kasetofon i putna torba. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.