U Lašvi pronađena tijela dva mladića iz Zenice

6.02.2017. 13:07 0

Tijela dvojice mladića koji su proteklog vikenda nestali nakon povratka iz diskoteke u Vitezu pronađena su u automobilu koji je jutros izvučen iz rijeke Lašve, saopćeno je iz policijskih izvora.

Pretragom terena i korita Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, oko 10.30 sati, pronašli su u kanjonu Lašve, na lokalitetu restorana Olimpik, automobil ''audi'', registracijskih oznaka E42-K-948, koji su koristili Amar Kozlić, Harun Delić i Almen Begović.

Policijski timovi su pronašli i iz vode izvukli automobil koji su koristili mladići, a istražni tim još traga za tijelom nestalog trećeg mladića. “Aktivnosti nisu završene i ronilački tim Jedinice za posebne namjene MUPZ DK-a je na terenu i u vodi tragaju za trećim licem, koje se vodi kao nestalo”, kazala je Feni glasnogovornica policije MUPZDK-a Aldina Ahmić.

Njih trojica su u subotu navečer boravila u diskoteci ‘Label’ u Vitezu i nakon što su napustili disokoteku izgubio im se svaki trag.

Poslije prijave porodica o nestanku mladića, jučer oko 17.30 sati, policija je započela intenzivnu potragu i uspjela pronaći mjesto gdje je automobil završio u vodi Lašve.

Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab, koji je bio zadužen za koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene danas radi pronalaska nestalih mladića.

Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere, te vrše intenzivnu pretragu terena radi pronalaska trećeg mladića.

Istražne radnje su u toku.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.