U Mravićima pronađene određene količine droge

12.02.2014. 13:34 0

Vršeći poslove na suzbijanju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici policijskih stanica Tešanj i Doboj Jug su dana 07.02.2014. godine, oko 22,00 sati, u naseljenom mjestu Mravići, općina Doboj Jug, na parking prostoru obližnjeg motela, izvršili legitimisanje lica: Š.R., Š.A. Z.A. i Š.I., kojom prilikom su, primjenjujući odredbe iz člana 25. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona, izvršili pregled navedenih lica.

Budući da se lice Š.R. opiralo navedenim aktivnostima policijskih službenika, te im upućivalo uvrede i prijetnje, isto je upotrebom fizičke snage i sredstava za vezivanje lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu. Na osnovu saglasnosti sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Tešnju, izvršen je pretres lica Š.R., kao i pretres putničkih motornih vozila marki „VW-Golf 4" i „BMW", a koja koristi navedeno lice. Tom prilikom, kod lica Š.R., u džepu od jakne pronađena je određena količina sitno isjeckane biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je u unutrašnjem dijelu odjeće pronađena jedna staklena cjevčica koja služi za konzumiranje opojne droge „ušmrkivanjem", na kojoj su se nalazili tragovi bijelog praha koji asocira na opojnu drogu.

 

Prilikom pretresa vozila „BMW", u pretincu za dokumente pronađen je jedan pištolj marke CZ, sa metkom u cijevi i napunjenim okvirom za municiju, za koji navedeno lice nije posjedovalo odobrenje za držanje i nošenje. Navedeno lice je nakon izvršenih pretresa i pronalaska spornih predmeta sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Doboj Jug, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Pronađena materija je privremeno oduzeta i dostavljena na vještačenje u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Doboj Jug biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca protiv lica Š.R, rođenog 1973. godine, iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH, kao i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

mup
Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.