Bilten MUP-a ZDK za 03.02.2014. godine

U Ravnoj jedno lice lišeno slobode

4.02.2014. 09:46 0

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kriminalitet

Zenica

Dana 03.02.2014. godine, u ulici Trg Alije Izetbegovića, od strane dva nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem izvršeno je razbojništvo nad maloljetnim licem T.H. iz Zenice, od kojeg je otuđen mobitel, ručni sat i jakna. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Visoko

U toku noći 02/03.02.2014. godine, u naselju Luke, izvršen je pokušaj krađe putničkog motornog vozila marke „Škoda-Octavia, registarskih oznaka K60-A-177, vlasništvo preduzeća „Raiffeisen leasing“ d.o.o. Sarajevo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

 

Kakanj

Dana 03.02.2014. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića, u supermarketu „Rima-pak“, od strane tri maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedenog supermarketa, kojom prilikom je otuđena kasa u kojoj se nalazila određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

 

Maglaj

Dana 03.02.2014. godine, u mjestu Ravne, od strane I.A. iz Maglaja, izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka T63-A-660, vlasništvo S.S. Lice I.A. je lišeno slobode i zadržano u Policijskoj stanici Maglaj, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

 

Bezbjednost saobraćaja

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bio.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.