maglajinfo.com
vijesti crna hronika 2929

Tri osobe teže povrijeđene

U sudaru Mercedesa i Toyote smrtno stradale tri osobe iz Žepča

7.02.2016. 10:07 0

Sinoć, u 23,15, dežurna služba Policijske stanice Žepče je obavještena da se na magistralnom putu M-17, u mjestu Goliješnica, općina Žepče, dogodila teška saobraćajna nezgoda, u kojoj je povrijeđeno više lica.

Odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave, te konstatovala da su u nezgodi učestvovala putnička motorna vozila "Mercedes", registarskih oznaka E70-M-070 i "Toyota", austrijskih registarskih oznaka GS235AW, kojom prilikom su tri lica smrtno stradala, dok su tri lica povrijeđena i prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Na licu mjesta saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Izvršenim uviđajnim radnjama utvrđeno je da su u ovoj nezgodi smrtno stradala lica: H.O., rođen 1997. godine, A.M., rođena 1997. godine i M.N., rođena 1996. godine, sva lica iz Žepča, koja su se nalazila u vozilu mercedes.

Povrijeđena lica su iz drugog vozila, a povrijeđeni su: B.E., rođena 1973. godine, B.B., rođena 1967. godine i dijete rođeno 2004. godine, sva lica iz Goražda, kojim su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane teške tjelesne povrede.

Izvršenim uviđajnim radnjama su pronađeni određeni tragovi i predmeti, koji su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta, dok su vozila iz nezgode prevezena na službeni parking prostor Policijske uprave Žepče, gdje će biti predmet daljnjih provjera i eventualnih vještačenja naloženih od strane dežurnog kantonalnog tužioca, po čijim nalozima i uputama se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci ove teške saobraćajne nezgode.

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je i rukovodio uviđajnim radnjama, tijela smrtno stradalih će biti prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istih, saopćeno je jutros iz MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.