U Zavidovićima lopov opljačkao kuću dok je vlasnik spavao

10.03.2014. 16:44 0

Nepoznata osoba preksinoć je opljačkala kuću Ramiza Mehanovića (85) iz Zavidovića u ulici Zlatnih ljiljana broj 63 dok je on spavao u drugoj prostoriji. Mehanovića su probudili buka u drugoj sobi i svjetlo u hodniku. Na ulaznim vratima je vidio mladića koji mu je bio okrenut leđima. Kada mu se Mehanović obratio, lopov je otključao vrata i izašao.

Bio sam kod brata i, kada sam otišao na spavanje, sve je bilo uredu. Vjerovatno je lopov ušao u kuću kada sam zaspao, savladao me prvi san i ništa nisam čuo. Probudilo me svjetlo u hodniku. Nisam vidio kako izgleda, ali nema više od 35 godina. Pitao sam ga ko je on, šta radi u mojoj kući, a on je polako otključao vrata, baš kao u svojoj kući, i izašao. Ustao sam, otišao do prozora, ali ga više nisam vidio. Kada sam pogledao u drugu sobu i vidio da je sve ispreturano, shvatio sam da sam opljačkan - kazao je Mehanović za list 'Avaz'.

Pregledom stvari primijetio je da u džepu kaputa nije bilo penzije koju je tog dana podigao, a na drugom mjestu nije našao 300 eura koje je ostavio za crne dane. 

 

"Sve što je bilo sakrivenog novca je pokupio, samo je na stolu ostalo neke siće, oko 30 KM, koje, sigurno, nije vidio. Bilo je nešto i zlata, ali to nije dirao, samo je tražio pare", ispričao je Mehanović.

 

Sreća u nesreći je, nastavlja ovaj starac, što se ranije nije probudio.

"Da sam prije ustao i uhvatio ga u krađi, ko zna šta bi mi uradio. Udario bi me, ne bi se ovako završilo. Ništa nije razvaljeno, ni vrata ni prozor. Neko mu je pomagao jer se sam nikako ne bi mogao popeti na prozor i ući u kuću", zaključuje Mehanović.

Pripadnici Policijske uprave Zavidovići obavili su uviđaj i tragaju za provalnikom.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.