maglajinfo.com
vijesti crna hronika 1407

Traga se za Hasanbašićem

Uhapšeni u Doboju osumnjičen za pokušaj ubistva policijskih službenika

9.03.2018. 18:02 0

Policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Doboj, u saradnji s kolegama iz susjednih kantonalnih MUP-ova, intenzivno rade na pronalasku Mustafe Hasanbašića, koji je danas, nakon pucnjave u naselju Miljaković i napada na policajce, pobjegao s mjesta događaja.

Iz entitetske policije, uz navođenje inicijala učesnika ovog slučaja, podsjećaju da je uhapšen drugi napadač, Benjamin Ćosović (1996.) iz Tešnja.

Hasanbašić, za kojim se još uvijek traga, osumnjičen je da je počino krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Napad na patrolu policije dogodio se danas oko podneva u mjestu Miljkovac, nakon što je policija uočila Hasanbašića za kojim je raspisana potraga.

On je otvorio vatru na policiju dok mu se približavala, a u međusobnoj pucnjavi, kako je navedeno, nije bilo povrijeđenih.

Potom je došlo do fizičkog napada na policijce, a zbog zadobijenih težih tjelesnih povreda, jedan je zadržan na liječenju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.