DROGA, ORUŽJE, PLJAČKE

Velika akcija u ZDK: Policija uhapsila više osoba

18.08.2015. 12:50 0

Tokom zajedničke akcije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnog tužilaštva ZDK, a koja je provedena jutros na području Visokog, uhapšeno je 15 osoba, od kojih je devet privedeno u Policijsku upravu I u Zenici.

U zeničkom Tužilaštvu za Faktor potvrdili su da je akcija okončana, a više informacija bit će poznato tokom dana, nakon saslušanja privedenih.

Kako saznajemo, tokom pretresa policijski službenici pronašli su dosta materijala i stvari koje se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih sredstava i izvršenjem više teških krivičnih djela počinjenih na području Visokog.

Nakon brojnih ekscesa, tokom kojih su se desila dva oružana obračuna lokalnih kriminalaca, više pljački, pokušaji ubistva, i drugih kriminalnih radnji, općinska uprava Visokog prije nekoliko dana zatražila je pojačanje policijskih aktivnosti, koje su danas realizirane u širem obimu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.