maglajinfo.com
vijesti crna hronika 774

Za sedam dana u ZDK-u izdato 2.087 prekršajnih naloga

15.11.2016. 23:21 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u proteklih sedam dana su u okviru pojačanih aktivnosti na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, kontrolisali 3.189 vozila u saobraćaju.

Policijski službenici su izdali 2.087 prekršajnih naloga, i to 1.825 vozača je sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, a 102 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i 44 vozača zbog upravljanja neregistrovanim vozilima.

- Zbog nepropisnog preticanja bit će kažnjeno 39 vozača, 26 vozača zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima, 25 vozača zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilima, 21 vozač zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a pet vozača su zatečeni da upravljaju vozilima pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima – navode iz Odjela za javnost policije MUP-a ZDK.

Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti s navedenim aktivnostima, te drugim ciljanim aktivnostima koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se sigurnost saobraćaja na svim putevima na području ZDK-a podigla na što veći nivo, a počinioci prekršaja u saobraćaju sankcionisali.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.