maglajinfo.com
vijesti crna hronika 3428

Uhapšeno još jedno lice iz Maglaja

Zatražen pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji ''Mreža''

16.06.2016. 20:27 0

U okviru policijske akcije kodnog naziva ''MREŽA'' koja je provedena u toku jučerašnjeg dana na području Zeničko-dobojskog i Srednjo-bosanskog kantona a koju je sprovela Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova u suradnji sa Kantonalnim tužilaštvom/tužiteljstvom Zeničko-dobojskog kantona, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. stav 2. KZ F BiH i ''Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'' iz člana 371. KZ F BiH, Kantonalnom tužilaštvu je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato 30 lica.

U toku današnjeg dana Tužilaštvo će Općinskom sudu u Zenici uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora iz člana 146. stav 1. tačka a), b) i c) za 16 lica i to: M.D.; L.N.; P.D.; M.Č.; B.H.; M.A.; Š.I.; B.M.; Š.A.; H.J.; Č.I.; T.A.; K.E.; M.A.; B.A i Š.M.

 Za preostalih 14 lica Tužilaštvo će predložiti izricanje mjera zabrane i to: zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja iz člana 140. ZKP F BiH kao i mjera privremenog javljanja određenom državnom tijelu iz člana 140a. stav 1 tačka d) ZKP F BiH.

- Mjere zabrane bit će predložene za sljedeća lica inicijala: P.S.; H.A.; H.M.; H.N.; B.A.; H.E.; L.E.; M.E., R.A.; Š.D.; O.S.; S.S.; O.F.; K.V., saopćila je portalu Maglajinfo.com portparol Kantonalnog tužilaštva ZDK-a Mirna Poljac.

U toku dana istražni policijski tim uhapsio je i poveo istražni postupak protiv osobe S.O. iz Maglaja, koji je tražen od jučer zbog osnova sumnje da je sudjelovao u organiziranoj grupi koja je uhapšena.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.