maglajinfo.com
vijesti crna hronika 985

Zatražen pritvor za sudionika incidenta u Ošvama

23.08.2016. 17:30 0

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Općinskom sudu u Zavidovićima prijedlog za određivanje pritvora za osobu A.K., za kojom je bila raspisana potraga i koja je lišena slobode zbog osnova sumnje da je počinila nekoliko krivičnih djela.

- Kantonalno tužilaštvo/tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Općinskom sudu u Zavidovićima prijedlog za određivanje pritvora iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka a) i c) Zakona o krivičnom postupku F BiH, protiv osumnjičenog lica inicijala K.A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 2. KZ F BiH, krivično djelo zagađivanje vode za piće i živežnih namirnica iz člana 236. stav 1. u vezi sa članom 31. KZ F BiH u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 1. u vezi sa članom 54. KZ F BiH, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.