Nezavisne.com
vijesti crna hronika 2516

Zbog pokušaja ubistva maloljetnog H.A. iz Maglaja osuđena na 6 godina i 6 mjeseci zatvora

7.05.2015. 12:23 0

A.N. iz Doboja osuđena je na šest godina i šest mjeseci zatvora jer je u novembru prošle godine nožem pokušala da ubije svog maloljetnog momka H.A. iz Maglaja.

Presudu je donio dobojski Okružni sud i u njoj stoji da je A.N. zarila H.A. nož u vrat, a to se dogodilo 11. novembra prošle godine, ispod "japanskog mosta" na rijeci Bosni.

 

"On joj je tog dana poklonio prsten, a ona je pokušala da ga ubije. Nakon što je prsten uzela, kazala mu je da okrene glavu i zatvori oči, jer ima nešto za njega, što je on i učinio", kazali su izvori upućeni u istragu.

 

Dobojka je potom u desnu stranu vrata ubola svog momka, čime mu je nanijela povrede opasne po život.

 

"Presjekla mu je venu i grkljan i on je počeo da krvari, a zatim je ona pobjegla. Nanijela mu je tada tešku tjelesnu, po život opasnu povredu", navodi se u presudi.

 

Mladić je nedugo zatom pronađen s ubodnom ranom na vratu, a dobojska  policija je tog dana oko 13 časova zaprimila prijavu da je mlađi muškarac s povredama na vratu prebačen u dobojsku bolnicu.

 

Policija je ubrzo blokirala saobraćaj, odnosno dio magistralnog puta Doboj - Tuzla.

 

"Mladića koji se teturao uočio je vozač dok je prelazio most, nakon čega ga je prevezao u dobojsku bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć", kazali su ranije iz policije.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.