maglajinfo.com
vijesti crna hronika 3251

Marin Kopić i Josip Antolović

Zbog tragične pogibije dvojice mladića proglašen Dan žalosti u Žepču

19.12.2017. 18:21 0

Povodom tragične nesreće u kojoj su jučer živote izgubila dvojica 21-godišnjaka iz Žepča Marin Kopić i Josip Antolović, načelnik Općine Žepče Mato Zovko danas je proglasio Dan žalosti na području cijele općine Žepče.

- Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim preduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina Žepče. Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima. Obavezuju se elektronski mediji sa područja Općine Žepče da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u „Službenom glasniku Općine Žepče“ - stoji u Odluci, koju potpisuje načelnik Mato Zovko. 

Marin i Josip teško su povrijeđeni u strahovitoj saobraćajnoj nezgodi koja se jučer rano ujutro dogodila u mjestu Poljice kod Maglaja, kada su se teretnim vozilom firme "Ćutuk" u kojoj su obojica bili zaposleni sudarili sa autobusom i putničkim automobilom. 

Nakon saobraćajne nezgode povrijeđeni su vozilima Hitne pomoći prevezeni u zeničku Kantonalnu bolnicu gdje su izgubili bitku za život. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.