Zenica: Nakon teške saobraćajne nesreće tokom noći podlegla još jedna osoba

18.09.2016. 13:51 0

Tri osobe su smrtno stradale, a dvije su teško povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se kasno sinoć dogodila na magistralnom putu M-17 u naselju Pečuj kod Zenice.

Na mjestu nesreće poginuli su T.B., rođen 1995. godine iz Zenice, i D.N., rođen 1994. godine iz Zenice, a osoba P. H., rođena 1995. godine iz Zenice, preminula je tokom noći na odjelu Kantonalne bolnice u Zenici, uslijed zadobijenih teških tjelesnih povreda. 

Još dvije osobe, Š. S., rođen 1958. godine, i I. M., 1995. godine, obje iz Zenice, koje su sudjelovale u ovoj nesreći, zadobile su teške tjelesne povrede i smještene su na liječenje u Kantonalnu bolnicu. 

U sudaru, koji se dogodio u još uvijek službeno nerazjašnjenim okolnostima, sudjelovala su dva putnička automobila - "Alfa romeo", registarskih oznaka A96-M-114, i nije poznato ko je upravljao ovim vozilom, i "Ford fokus", registarskih oznaka M10-O-606, kojim je upravljao Š. S. iz Zenice. 

Na ovom lokalitetu magistralnog puta M-17 ograničena je brzina kretanja svih vozila na 70 km na sat, ali brzina automobila najvjerovatnije bila je veća od dozvoljene, što će se utvrditi poduzetim istražnim radnjama tima kriminalističke policije MUP-a ZDK, koji je sa dežurnim kantonalnim tužiocem obavio uviđajne radnje. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.