Bakir Terzimehić među najboljim studentima ALU

4.02.2014. 15:11 0

Njemu i još pet najboljih studenata s drugih odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, nedavno je dodijeljena jednokratna stipendija Raiffeisen banke.

Maglajlija Bakir Terzimehić (24), student master studija, jedan je od šest najuspješnijih studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Njemu i još pet najboljih studenata s drugih odsjeka, dodijeljena je jednokratna stipendija Raiffeisen banke.

 

Direktor Raiffeisen banke BiH Michael Mueller i prodekan za međunarodnu saradnju Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Sarajevo Srđa Hrisafović potpisali su početkom januara Memorandum o nastavku saradnje između te dvije institucije.

 

Ovim je dokumentom potvrđen nastavak dosadašnje četverogodišnje saradnje u okviru koje studenti ALU Sarajevo izlažu djela u galeriji banke, čime se afirmiraju najbolji studenti te obrazovne institucije.

 

Michael Mueller je istaknuo nakon potpisivanja Memoranduma da je protekle četiri godine obilježila uspješna i vrlo ugodna saradnja s Akademijom, kao i da je pravljenje galerije bilo planirano još tokom izgradnje zgrade uprave banke u Sarajevu.

 

- Imamo jako puno pozitivnih reakcija naših klijenata na izložbe studenata Akademije i ovu saradnju. Do sada je već realizovano 30 kolektivnih i četiri pojedinačne izložbe najboljih studenata Akademije - istaknuo je on.

 

Srđa Hrisafović naglasio je značaj izlaganja studentskih radova u okrilju Banke, uz ocjenu da mnogi od njih izlažu prvi put, kao i da prvi put imaju priliku da prodaju slike.

 

Osim Bakira Terzimehića (nastavnički odsjek), svoje radove će tokom ove godine izlagati u Raiffeisen galeriji - Iman Gavrankapetanović s Odsjeka za grafički dizajn, Albina Tursunović s Odsjeka grafike, Enis Karić s Odsjeka kiparstvo, Valentin Varga s Odsjeka slikarstvo te Lamija Radončić s Odsjeka za produkt dizajn. Sve izložbe će biti prodajnog karaktera.

 

Bakir Terzimehić je nakon završene Gimnazije “Edhem Mulabdić”, upisao Akademiju likovnih umjetnosti, nastavnički odsjek, pod mentorstvom prof. Radoslava Tadića.

 

Diplomirao je u junu prošle godine te stekao zvanje bakalaureata edukacije likovne umjetnosti. Trenutno studira na nastavničkom odsjeku, master ciklus. Kako je Bakir rekao za Našu riječ, sretan je zbog priznanja, a stipendiju će iskoristiti za nabavku slikarskog materijala koji je vrlo skup.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.