Lijepe vijesti iz naše biblioteke

Maglajska biblioteka 20. avgusta počinje sa radom

12.08.2014. 15:46 0

Opća biblioteka Maglaj u srijedu 20. avgusta u 18:00 sati organizira druženje sa osobama i organizacijama koje su pomogle i pomažu rekonstrukciju ove biblioteke, a to će označiti i početak elementarnog rada s korisnicima, potvrdila je Nina Salkić, direktorica jedine maglajske biblioteke, piše bh. novinska agencija Patria.

- Radi se na uređenju zidova, police se već stavljaju u one dijelove koji su okrečeni. Prema procjenama prikupljeno je oko 15.000 knjiga. Ovo će biti samo jedan mali znak pažnje za sve one koji su nam pritekli u pomoć kad nam je bilo potrebno – kazala je Salkić.

 

Radovi na uređenju će se nastaviti u skladu s mogućnostima, ali rad sa korisnicima odvijat će se bez prekida. Treba podsjetiti da je ova biblioteka tokom majskih poplava izgubila 28.000 knjiga, a zahvaljujući brzoj organizaciji direktorice Salkić, uposlenika i brojnih donatora i građana iz svih dijelova BiH akcije prikupljanja knjiga su bile vrlo uspješne.

 

Mnoge ličnosti posjetile su uništenu biblioteku, a brojni privrednici donirali su materijal potreban za obnovu, piše Patria. 

 

Opća biblioteka Maglaj osnovana je 1958. godine i ove godine obilježava 56. godišnjicu postojanja. Već deset godina, biblioteka organizira manifestaciju "Mulabdićevi dani kulture" u čast rođenog Maglajlije književnika Edhema Mulabdića.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.