Lijepe vijesti iz naše biblioteke

Biblioteka u Maglaju otvorila vrata korisnicima

20.08.2014. 19:46 0

Skromnim prijemom u obnovljenom prostoru Opće biblioteke u Maglaju, koji je održan u poslijepodnevnim satima, ozvaničen je početak rada sa prvim korisnicima koji će nakon tri mjeseca koliko je trajala obnova moći uzeti knjigu na čitanje, piše bh. novinska agencija Patria.

U poplavama koje su polovinom maja bukvalno potopile Maglaj, ova biblioteka pretrpjela je veliku štetu u kojoj je nepovratno uništeno oko 28.000 knjiga. Proces obnove organizirala je direktorica Nina Salkić sa uposlenicima, a zahvaljujući solidarnosti ljudi i donatorima uspješno je prikupljeno oko 15.000 knjiga.

 

Potpuna obnova još uvijek nije završena, ali kako je ranije Salkić rekla ta NAP, „korak po korak, kako se i koliko bude moglo.“

 

Donacije ovoj biblioteci uručile su brojne kompanije, knjižare, izdavačke kuće, udruženja bibliotekara, ali i građani širom BiH. Ove godine biblioteka obilježava 56. godišnjicu postojanja, piše Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.