10. aprila 2014. od 18:00 sati

Fikret Hodžić u Maglaju će promovirati svoju knjigu 'I ja sam iz Srebrenice'

1.04.2014. 09:58 0

"Moj uspjeh je moja osveta, a moja osveta je moja knjiga" dio je iz knjige koja nosi naziv "I ja sam iz Srebrenice", čiji je autor novinar i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić. Kroz knjigu, koja je nastajala dvije godine, Hodžić je objasnio sve strahote kroz koje je prolazio tokom agresije na našu zemlju i vremenu kada je izgubio oca Ibrahima, čiji ostaci ni dan - danas nisu pronađeni.

'I ja sam iz Srebrenice' nakon mnogobrojnih bh. gradova stiže i u Maglaj. Naime, JU Opća Biblioteka Maglaj 10. aprila u našem gradu organizuje promociju knjige "I ja sam iz Srebrenice" našeg mladog autora, novinara i voditelja na NTV "Hayat" Fikreta Hodžića.

 

Fikret Hodžić je opisao djetinjstvo u Srebrenici, golgotu ovog grada i ljudi u njemu. Imao je samo 11 godina, i s majkom je tada zajedno sa desetomjesečnim bratom iz Srebrenice izašao konvojem. Njegov otac je ostao u Potočarima. Posmrtne ostatke njegovog oca još nisu pronašli. Fikret inače govori da je njegova knjiga njegova osveta.


Fikret je danas poznati TV voditelj, dok se njegov brat sprema za upis na fakultet.

 

Promocija će se održati u četvrtak, 10. aprila, sa početkom u 18:00 sati. Iako je planirano da se promocija održi u čitaonici Biblioteke zbog velikog interesovanja naših sugrađana, posebno mladih, promocija knjige Fikreta Hodžića "I ja sam iz Srebrenice" održaće se u Kino sali Doma kulture.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.