maglajinfo.com
vijesti kultura 2140

Gđa. Rašida: 'Biti ću sretna ako na svojoj promociji vidim draga lica prijatelja.'

11.04.2014. 20:17 0

Maglajlijama i Maglajkama dobro poznata, Maglajka, direktorica DK 'Edhem Mulabdić' gđa. Rašida Muhić u četvrtak 17. aprila ove godine promovirat će svoju drugu knjigu poezije 'Iza šapata' u sali DK 'Edhem Mulabdić'. Promocija će se održati u organizaciji JU DK 'Edhem Mulabdić', UG 'ESSEEG' Osije i UG 'Hrast' Gunja.

Cijenjena autorica gđa. Rašida ima objavljene do sada dvije zbirke poezije, a promociji koja će biti upriličena 17. aprila od 18:00 sati u svojstvu promotora biti će prisutna Medina Džanbegović a u promociji će također učestvovati i maglajski novinar Faruk Zupčević i Ilija Matić koji će također dati svoj doprinos u promociji ove zbirke poezije.  

 

"Prva moja zbirka "Džam" je objavljena 2000. godine u Bosni i Hercegovini, a drugo izdanje zbirke "Džam" je objavljeno 2014. godine u Hrvatskoj, a također Hrvatska je evo upravo objavila i moju drugu zbirku poezije 'Iza šapata'", kazala je za naš portal gđa. Rašida.

 

Sigurno da će ovo biti jedna večer poezije kakvu Maglaj zaslužuje, gdje će se moći čuti stihovi napisani rukom naše Maglajke gđe. Rašide.

 

"Svako iole svjestan želi doživjeti u srcu potpuno zadovoljstvo i sreću koja svemu daje smisao. Za mnoge je na žalost ovo nedostižno jer nisu potpuni i svjesni, nisu izgrađeni iznutra niti se žele izgrađivati. Do istinskog zadovoljstva i pozitive se ide korak po korak. To je proces koji isključuje vrijeme i žurbu. To je putovanje koje trebamo živjeti i učiti. Nije sebi cilj. Cilj je naučiti pravilno koračati, hraniti dušu radošću učenja i vezati se za sve momente i posebne trenutke crpeći iz njih pozitivno. Ja sam u sebi pronašlu tu energiju, svoj vlastiti izvor i instrument izlivanja jeste moja pisana riječ. Uvijek je tu kao nepresušna riznica. Svjesna sam da se one najvrijednije stvari za istinsku sreću ne mogu kupiti novcem, da ljubav treba davati da bi je dobio, da je to jedina veza između duša. U mojim pjesmama ima svega: ljubavi, čežnje, mladosti, strepnje, bola. Ne mogu izabrati temu - jednostavno sam im se pokoravala", stoji napisano u knjizi 'Iza šapata' u obraćanju Autora. 

 

Ovim putem naš portal poziva sve Maglajlije i Maglajke da posjete ovu promociju, a isto to učinila je i gđa Rašida.

 

"Sretna bih bila da na svojoj promociji vidim draga lica mojih prijatelja i poznanika koji cijene moj rad i koji znaju da sam uvijek cijelu sebe davala za promociju našeg Maglaja i njegovih stanovnika", zaključila je za naš portal gđa. Rašida Muhić. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.