maglajinfo.com
vijesti kultura 1657

KUD GFA Maglaj predstavljao Maglaj i Bosnu i Hercegovinu

GFA Maglaj svojim nastupima oduševio Ćubuk

16.09.2014. 23:27 0

Tokom 7 proteklih dana KUD Gradski folklorni ansambl Maglaj učestvovao je na 10. Festivalu kulture i ekonomije u Ankari gdje su prezentovali bh. kulturu, tradiciju te narodne igre.

Na 10. Internacionalnom festivalu kulture i ekonomije na kojem je učešće uzelo nekoliko država sa kojima Općina Ćubuk ima bratske i prijateljske odnose tokom proteklih 7 dana učešće je uzeo i maglajski Gradski Folklorni Ansambl 4. godinu zaredom.

 

Članovi GFA Maglaj tokom svog sedmodnevnog boravka u Ćubuku imali su nekoliko odličnih nastupa, a za svaki od njih bili su nagrađeni burnim aplauzima mnogobrojnih posjetilaca festivala. Kako su saopćili iz GFA Maglaj učešće na samom festivalu bila je odlična prezentacija kako grada Maglaja tako i države Bosne i Hercegovine. Osim učešća na samom festivalu članovi našeg KUD-a sastali su se najvišim predstavnicima Općine Ćubuk. 

 

Tokom boravka u Ankari, načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić zajedno sa Predsjednikom GFA Atifom Spahićem sastao se sa Nj.e. Ambasadorom Bosne i Hercegovine u Turskoj gospodinom Damirom Džankom. Tokom prijateljskog sastanka kazane su riječi zahvale za pomoć koja je u naš grad tokom majskih poplava i nakon njih stizala iz Turske, te je razgovarano o novim projektima koji bi se u skoro vrijeme trebali realizovati preko TIKA-e te nekih turskih nevladinih organizacija, saopćeno je iz GFA Maglaj. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.