Pogledajte film o obnovi maglajske biblioteke: Jedna knjiga – milion života

4.04.2015. 18:33 0

Opća biblioteka Maglaj u poplavama je izgubila 28.000 knjiga, uništen je cjelokupni inventar, podovi, namještaj, a nakon tri mjeseca obnove 20. avgusta otvaraju vrata prvim korisnicima.

VIDEO

U skladu s mogućnostima nastavili su obnovu, a mnogi su mišljenja da je ova biblioteka ljepša nego ikad.

 

Osnovana 1958. godine 12. marta svečano je proslavila rođendan gdje je prikazan i film o obnovi nakon poplava. Brojne donacije stizale su sa svih strana, a osim knjiga doniran je namještaj, police, keramika, podovi te je danas potpuno obnovljena.

 

Kako navodi direktorica biblioteke Nina Salkić – Bunjevac iako nisu svi stali u film o vremenu poplave i obnove biblioteke, ali svi koji su na bilo koji način bili s nama "stali" su i ostali u našim srcima i srcima naših korisnika.

 

U okviru akcija donirano je više od 30.000 knjiga, a pomagali su svi od učenika, drugih biblioteka, književnika, izdavača, udruženja, pojedinaca, javnih ličnosti...

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.