Polovinom septembra radionice za djecu i prve promocije u biblioteci u Maglaju

29.08.2014. 12:49 0

Opća biblioteka Maglaj vrata za svoje korisnike otvorila je prije sedam dana, a čitaoci su sretni jer konačno mogu uzeti knjigu nakon tri mjeseca pauze dok je trajala obnova, ali i pročitati dnevnu i sedmičnu štampu, piše bh. novinska agencija Patria. Kako je kazala direktorica Nina Salkić, užurbano se radi na obradi pristiglih knjiga i vrši se selekcija.

- Iako radovi još uvijek traju, naši čitaoci su prezadovoljni kako izgleda biblioteka, pa često znaju reći i da je ljepša nego prije. Već polovinom septembra krećemo sa radionicima za djecu i prvim promocijama knjiga – kaže Salkić.

 

Inače, ova biblioteka je bila prepoznatljiva po dječijem kutku, a svakim danom pristižu nove knjige za najmlađe.

 

- Bojali smo se da nećemo imati dovoljno literature, ali ono što pristiže se obrađuje i punimo te police. Oni su ipak najvjernija publika – kazala je Salkić.

 

Posebno je istakla kako su biblioteci donirane i knjige koje ranije uopće nisu imali, a najveće iznenađenje su specijalne zbirke.

 

- To su jako vrijedne donacije. Raritetne knjige koje spadaju u domen specijalnih zbirki i teško se pronalaze i zaista smo zahvalni svima koji su to donirali nama i svima koji su na bilo koji način učestvovali u prikupljanju i obnovi maglajske biblioteke – kazala je Salkić.

 

Značaj početka rada Opće biblioteke je u tome što za nekoliko dana počinje nova školska godina i što će se obogatiti kulturni život Maglaja. Uz biblioteku je obnovljena samo još umjetnička galerija „AB“, dok sportska dvorana „Pobjeda“ još uvijek čeka na obnovu, piše Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.