ACCOUNT POZIVA GRAĐANE: Prijavite korupciju u raspodjeli pomoći!

27.05.2014. 11:23 0

Od 21. maja ove godine, građani mogu prijaviti neregularnosti i zloupotrebe prilikom raspodjele humanitarne pomoći u područjima pogođenim poplavama putem kontakta sa 26 organizacija civilnog društva - članica mreže ACCOUNT

Članice ACCOUNT-a, Mreže nevladinih organizacija u borbi protiv korupcije, u narednom periodu će se uključiti u kontroliranje prikupljanja i raspodjele pomoći ugroženima od poplava. S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu poplavama i klizištima, u Bosnu i Hercegovinu stiže humanitarna pomoć i donacije sa svih strana.

 

Međutim, već postoje indicije i sumnje u neregularnost raspodjele pomoći i donacija širom Bosne i Hercegovine.
Mreža nevladinih organizacija u borbi protiv korupcije – ACCOUNT organizuje zajedno sa svojim članicama prijavne punktove gdje svi građani ukoliko primijete mogu prijaviti nepravilnosti, neregularosti i zloupotrebu doniranih sredstava prilikom raspodjele pomoći. Na prostoru BiH prijavilo se 26 članica ACCOUNT-a koje će poslužiti kao punktovi za prijavu.

 


Molimo sve građane da se, ukoliko primijete neke zloupotrebe i neregularnosti, obrate navedenim ogranizacijama. Predstavnici promatračkih organizacija reagirati će na osnovu vaših prijava i obavijestiti javnost, kako o prijavljenim nepravilnostima tako i o konkretnim reakcijama nadležnih institucija.

 

Smatramo da oni koji u ovim teškim trenucima zloupotrebljavaju dobronamjernost svih ljudi širom svijeta, ali i krše zakon, trebaju za to materijalno i krivično odgovarati. Nadamo se da ćete se odazvati i prijaviti uočene nepravilnosti i slučajeve korupcije u procesu prikupljanja i distribucije pomoći.
Mapa članica kojima možete prijaviti zloupotrebe.

 

Više informacija na stranici: www.account.ba

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.