Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti maglaj 682

Adnan Jakupović i Goca Tržan specijalni gosti festivalskih večeri Studentskog ljeta

3.08.2019. 15:14 0

I ove godine u Maglaju je sve u znaku Studentskog ljeta – Festivala mladih i neafirmisanih pjevača koji vrata estrade otvaraju upravo u ovom gradu, navodi se u obavještenju postavljenom na zvaničnoj stranici Općine Maglaj.

Prvi festival „Studentsko ljeto“ kao festival mladih i neafirmisanih pjevača tadašnje države održan je davne 1964. godine kada je grupa maglajskih studenata odlučila napraviti kulturnu manifestaciju u kojoj bi učestvovali studenti.Danas je ovo jedan od najstarijih festivala u Bosni i Hercegovini. Od 1997. godine isti prerasta u kulturnu manifestaciju koja traje nekoliko mjeseci sa nizom kulturnih sadržaja, a ono po čemu je ovaj događaj ostao prepoznatljiv decenijama je zapravo takmičenje pjevača amatera koje se održava dvije noći zaredom.

Prva noć je rezervisana za pjevače amatere narodne muzike i sevdaha, a druga noć za pjevače amatere zabavne muzike. Bitno je napomenuti da se na ovom festivalu sve izvodi uživo bez matrica i plejbeka. Ovo je jedini festival ovakve vrste na širem području. Učestvuju mladi iz cijele regije (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija i dr.). Na Studentskom ljetu u Maglaju svojevremeno su nastupali Severina, Giuliano, Željko Samardžić, Lepa Brena, Alma Čardžić i mnogi drugi, kojima je upravo festival u Maglaju bio odskočna daska.

Završne festivalske večeri 48. Internacionalne kulturne manifestacije „Studentsko ljeto“ održat će se u petak 16. augusta, Veče narodne muzike, i subotu 17. augusta, Veče zabavne muzike, u Sportskoj dvorani u Maglaju sa početkom od 19:30 sati gdje će nastupati pjevači iz šest država i dvadeset i pet gradova, što ovaj Festival čini jednim od najjačih u regionu.

Specijalni gost prve večeri Festivala "Studentsko ljeto" - Veče narodne muzike je jedan od najboljih interpretatora i svima dobro poznati Mostarac – Adnan Jakupović, dok će u sklopu Večeri zabavne muzike nastupati jedna od najpoznatijih regionalnih pjevačica Goca Tržan.

Ulaznice će se uskoro naći u prodaji, a cijena je 4 KM tribine i 6 KM parter. S obzirom da je ovo Festival koji su osmislili studenti ove godine uz pokaz indexa studenti će u pretprodaji imati priliku da ulaznice kupe sa 50% popusta i to samo za tribine gdje je maksimalan broj ulaznica koje mogu kupiti sa popustom dvije.

Voditeljski par obje večeri festivala bit će radijska voditeljica i Maglajka Lamija Terzimehić i poznato TV lice Hayat TV-a – Fikret Hodžić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.