avaz.ba/maglajinfo.com
vijesti maglaj 2183

OLUJIĆ: 24 TONE POMOĆI IZ AMSTERDAMA, AKCIJA POČELA U ŠKOLI

Aida Olujić obezbijedila i podijelila 24 tone pomoći svome Maglaju

13.06.2014. 14:04 0

Maglajka Aida Olujić koja živi u Amsterdamu prateći dešavanja u gradu u kojem je živjela odlučila je da s prijateljima organizira humanitarnu akciju u školi svoje sedmogodišnje kćerke i među komšijama s ciljem da pomogne osnovnoj školi i vrtiću u Maglaju.

Za tri dana skupili su 20 paleta pomoći, ali trebalo je to onda dopremiti u Maglaj. Ovaj problem prenijela je na lokalnom radiju te su se potom ljudi organizirali da osiguraju prijevoz za prikupljenu pomoć.

 

"Dobili smo šleper od 24 tone koji smo napunili hranom i sredstvima za dezinfekciju i dovezli do Maglaja da bismo pomoć podijelili najugroženijima u saradnji s Crvenim križom i Merhametom." ispričala je Olujić koja ju je zatekla u Maglaju kako s volonterima u 'tamiću' razvozi pomoć do onih koji sami po nju ne mogu doći.

 

Obišli su i Paklenicu, mjesto u blizini Maglaja, a tamo su dostavili i kolica za dijete koje ima paralizu. Razvozeći pakete za stare i nemoćne naišli su na djeda koji ima 83 godine i koji zbog visokih temperatura nije mogao čekati ispred prostorija Crvenog križa ili Merhameta na pomoć.

 

Naglasila je da je ostvarena izvrsna saradnja s Općinom Maglaj dodajući da "igranje dobrotvora i humanista nije dobro i sav posao treba da se raditi organizirano. Ako neko želi dijeliti pomoć koju donese trebalo bi da se raspita kome je ta pomoć najpotrebnija".

 

"Bilo je slučajeva da dođe kamion ili kombi koji stane na jedno mjesto i pomoć uzimaju svi, a oni koji saniraju posljedice od poplava nemaju vremena doći kao ni stari i iznemogli ljudi", kazala je Olujić koju su neke Maglajlije nazvale legendom.

 

U razgovoru je kazala da je ovom akcijom potvrđeno da se može mnogo uraditi ukoliko se svi udruže u namjeri da pomognu drugima u nevolji. 

 

Zaista, svakim danom bili smo svjedoci neumornog rada naše sugrađanke, kako u dalekoj Holandiji svakodnevno radi na prikupljanju pomoći i animiranju javnosti na sav glas. 

 

Hvala! Hvala!

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.