maglajinfo.com
vijesti maglaj 1461

U svrhu Sarinog liječenja prikupljeno preko 1.000 KM

Airsofteri iz Maglaja učestvovali na humanitarnom airsoft treningu u Zenici

2.09.2015. 18:10 0

U organizaciji Sportsko-rekreativnog kluba Tvrđava iz Zenice proteklog vikenda na Zmajevcu, nedaleko od centra Zenice, održan je humanitarni airsoft trening koji je okupio takmičare iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su se uključili u akciju prikupljanja novčane pomoći za liječenje sedmogodišnje Sare iz Sarajeva.

Na ovom humanitarnom airsoft treningu učešće su uzeli i maglajski airsofteri, članovi ASK ''Spartan''.

Kako je za portal maglajinfo.com kazao predsjednik ASK "Spartan" iz Maglaja Mirza Bibić, airsofteri su humanitarni airsoft trening organizovali u saradnji sa Udruženjem ''Hedija'' s ciljem da pomognu bolesnu djevojčicu Saru.

- U saradnji sa nevladinom organizacijom Hedija iz Zenice odlučeno je da naša druženja oplemenimo i humanim gestom pa su nam predložili da u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo koliko možemo djevojčicu Saru i njenu borbu sa bolešću. Treningu se odazvao veliki broj airsoftera iz BiH i jedna ekipa iz Hrvatske, kazao je Bibić. 

- Pohvalio bih i akciju airsoft klubova iz Bužima, Bihaća, Velike Kladuše koji su također u nedjelju organizovali na svom terenu airsoft druženje i prikupljali novac za liječenje Sare, kaže Bibić koji je izrazio nadu kako će humanitarnih airsoft druženja poput ovog u Zenici u narednom periodu biti još više. 

Tokom airsoft treninga u Zenici u svrhu Sarinog liječenja prikupljeno je preko 1.000 KM. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.