N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 2299

Nikada zaboraviti

Aktivisti Udruženja ''MAM'' u saradnji sa građanima iscrtali grafit koji podsjeća na genocid u Srebrenici

10.07.2016. 20:32 0

Aktivisti Udruženja ''Maglajska asocijacija mladih'' u saradnji sa građanima Maglaja danas su na potpornom zidu pored magistralnog puta M17 iscrtali grafit koji podsjeća na genocid u Srebrenici.

Na ideju aktivista ovog maglajskog Udruženja u Maglaju je danas iscrtan grafit koji podsjeća na najveći zločin u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. 

Ideju aktivista Udruženja podržali su i drugi građani Maglaja, koji su svojim donacijama pomogli realizaciju ovog skromnog ali značajnog projekta. 

Aktivisti koji su učestvovali u realizaciji projekta su Haris Bajrić, Asmir Šahinović, Jasmin Šahinović, Adnan Mahmić, a logističku podršku dali su i Harun Bajrić i Benjamin Čičkušić. 

Grafit je iscrtala vješta ruka Adija Mešić, koji je kreator i velikog broja drugih grafita koji imaju svoju vrijednost. Ovaj značajni projekat podržali su Adel Husić, Admir Mačković, Selver Bajraktarević, Emir Mustabašić te Aldin Bašić. 

Mještani Jelovca ali i prolaznici u automobilima podržali su ovu aktivnost koja podsjeća i čuva od zaborava spomen na 8372 nevine žrtve genocida u Srebrenici. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.