"Alaudina kojeg je SIPA uhapsila poznajem lično, nikome ne bi mogao zlo nanijeti."

19.02.2015. 21:30 0

Nakon što su jučer uhapšeni u nastavku akcije Damask, otac i sin Ramiz i Alaudin Ibrahimović predati su danas Tužilaštvu BiH.

VIDEO

Kao što smo već pisali, u sklopu velike jučerašnje akcije SIPA-e i Granične policije BiH uhapšeno je sedam osoba sa područja Sarajeva, Zenice, Maglaja, Velike Kladuše i Bužima. Uhapšene osobe su osumnjičene da su imale namjeru da napuste BiH, te da se u Siriji pridruže terorističkoj grupi ISIL.  

 

Među uhapšenima na području Maglaja su otac i sin, Ramiz i Alaudin Ibrahimović. Sve se dogodilo u selu Ošve kod Maglaja, a supruga Ramiza Ibrahimovića je rekla kako joj nije jasno zbog čega je uhapšen njen sin.

 

Emrija Ibrahimović je rekla kako je njen suprug već bio hapšen, ali da je pušten nakon tri dana, te da SIPA ništa nije pronašla, pa joj nije jasno zbog čega su opet pretreseni i uhapšeni.

 

Na ovu temu novinar portala source.ba razgovarao je sa osobom koja poznaje Alaudina Ibrahimovića, Ramizovog sina.

 

"Alaudina poznajem lično, a cijeli grad može potvrditi da je to jedan fin, čestit i druželjubiv momak. Često me je ispitivao o islamu i vjerskim propisima, a pošto nema ruku koje je izgubio od eksplozije zaostalog minsko-eksplozivnog sredstva, vrlo često se šalio na svoj račun. Nikada nije spominjao odlazak na strana ratišta, džihad i sl. Taj momak me je jako poštovao. Ne znam njegovog oca, tako da ne mogu za njega ništa reći, ali poznajem Alaudina. Mislim da on nikada nikome nije mogao nanijeti bilo kakvu štetu, a posebno zbog njegovih tjelesnih nedostataka", rekao je neimenovani izvor, za source.ba

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.