maglajinfo.com
vijesti maglaj 17401

Pomozimo Almini Salkić

Almina Salkić (15) i njena porodica trebaju našu pomoć

29.03.2015. 08:00 0

Petnaestogodišnja Almina Salkić sada bi trebala trčati, ići u školu, igrati se sa svojim vršnjacima, ali dijagnosticirana bolest ''Lafora'' sprečava je u tome.

Već šest mjeseci djevojčica Almina nalazi se u bolnici, a nakon što joj je dijagnosticirana ''Lafora'' njeni roditelji nalaze se u teškoj situaciji.

 

Inače roditelji djece sa ovakvom vrstom oboljenja žive posebnim životom, prilagođavaju se potrebama djece i susreću se sa specifičnim problemima.

 

Alminini roditelji isrcpili su sve svoje mogućnosti, i hitno im je potrebna pomoć svih dobrih ljudi koji mogu pomoći. Iz Udruženja ''Sunce'' Maglaj također su pozvali sve one koji mogu da pomognu Almini i njenoj porodici. 

 

Almina se hrani na sondu i koristi hranu Nutridrink koja je veoma skupa, koristi pelene kao i lijekove: Keppra 2x1500 mg; Depakine sirup 3x9 ml; Rivotril 0.5 mg 2x2; Lactuloza 3x20 ml; Nitrofuran tbl 1x 50 uvečer kontinuirano uz kontrolu nefrologa.

 

Svi oni koji žele i mogu pomoći svoju uplatu mogu izvršiti putem žiro računa na ime Almine ili svoje uplate mogu donirati Amiru lično. 


Ime i Prezime: Salkić Almina
Broj računa: 134-060-01044401-89 

 

Za sve informacije možete kontaktirati Almininog oca Amira na broj telefona: 062/164-079.

 

Budimo humani, pomozimo Almini! 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.