maglajinfo.com
vijesti maglaj 3166

Obilježena 91. godišnjica od rođenja Alije Izetbegovića

AM OO SDA Maglaj: Uvijek ćemo imati na umu lik, djelo i poruke Alije Izetbegovića

8.08.2016. 22:47 0

Povodom 91. godišnjice od rođenja prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i osnivača SDA, Alije Izetbegovića predstavnici Asocijacije mladih OO SDA Maglaj danas su na Trgu koji nosi ime Alije Izetbegovića u Starom dijelu Maglaja položili cvijeće i proučili fatihu odavajući počast i sjećajući se tako čovjeka kojeg će narod BiH uvijek imati na srcu.

Alija Izetbegović rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu. Izetbegović je bio prvi predsjednik Predsjedništva RBiH, predsjednik SDA te vrhovni komadant bosanske armije. Dobitnik je niza priznanja i nagrada kao što su Nagrada Kralja Fejsala za služenje islamu, medalje Centra za demokratiju iz Washingtona, a najuticajniji španski list, madridski “El-Mundo”, izabrao je Aliju Izetbegovića 1995. za ličnost godine u svijetu.

Alija Izetbegović je preminuo 19. oktobra 2003. i sahranjen je na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu.

Iz Asocijacije mladih OO SDA Maglaj poručili su kako će ličnost i djelo Alije Izetbegovića ostati duboko urezano u sjećanje svih istinskih patriota Bosne i Hercegovine.

- Njegovu ličnost , njegovo djelo i njegove poruke uvijek ćemo imati na umu, saopćeno je iz AM OO SDA Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.