Donacija Ambasade Italije Veterinarskoj stanici Maglaj

Ambasada Italije maglajskoj Veterinarskoj stanici donirala dva automobila

18.09.2015. 14:50 0

U okviru projekta ''Rekonstrukcija i razvoj nakon poplava u maju 2014. godine'', danas je izvršena svečana primopredaja dva automobila Veterinarskoj stanici Maglaj neophodna za obavljanje aktivnosti na terenu, koje je donirala italijanska Ambasada. Bila je ovo još jedna od značajnih donacija koje je Ambasada Italije uručila maglajskim veterinarima, saopćeno je iz općine Maglaj.

Primopredaji i potpisivanju zvaničnog ugovora prisustvovali su predstavnici italijanske Ambasade, na čelu sa zamjenicom Ambasadora Italije u BiH, prvi sekretar Ilaria Ragnoni, direktor JP Veterinarska stanica Maglaj, gospodin Ahmed Mehinović, te Općinski načelnik.

Zamjenica Ambasadora Italije izrazila je veliko zadovoljstvo što su ponovo u mogućnosti pomoći Maglaju nakon katastrofalnih poplava, konkretno Veterinarskoj stanici. Nada se da će nabavka dva vozila predstavljati neophodan i značajan doprinos veterinarskom centru u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Općinski načelnik se srdačno i velikodušno zahvalio italijanskom narodu i predstavnicima italijanske Ambasade na nesebičnoj podršci i pomoći u saniranju šteta nastalih tokom poplava.

Direktor Veterinarske stanice Maglaj također se zahvalio Ambasadi Italije i njihovom narodu na značajnoj pomoći, koja je pored vozila uključivala i nabavku uređaja, opreme, fitosanitarnih proizvoda i materijala potrebnih za analizu kvalitete mlijeka.

Ukupan iznos odobrenih sredstava za ovaj projekat iznosi 1.200.000 eura.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.