maglajinfo.com
vijesti maglaj 1029

Izjava šefa Misije OSCE-a u BiH

Ambasador Jonathan Moore: Općina Maglaj je dokaz suživota i napretka

11.12.2015. 19:59 0

Šef Misije OSCE-a u našoj zemlji Jonathan Moore, u pratnji ambasadora SAD-a, Francuske i Japana te predstavnika ambasada više zemalja EU-a, posjetio je u srijedu Žepče i Maglaj.

VIDEO

Visoki zvaničnici su sa predstavnicima lokalnih vlasti razgovarali o sanaciji šteta nakon prirodne neseće, ali i suživotu i toleranciji.

Tom prilikom šef Misije OSCE-a u BiH, ambasador Jonathan Moore u izjavi za medije kazao je kako je općina Maglaj dokaz suživota i napretka. 

"Maglaj, čitava općina, uključujući i Mjesnu zajednicu Bočinja je dokaz i suživota i napretka, dokaz svega što je dobro u životu", kazao je Moore. 

Šef Misije OSCE-a naglasio je kako je suživot potreban, posebno kada imamo važne izazove kao što je borba protiv terorizma. 

"Suživot je potreban za sve nas kad imamo važne izazove kao što je borba protiv ekstremizma, pa i terorizma. Moramo sve što možemo uraditi na lokalnom nivou, pružiti ruku svojim komšijama, susjedima. Mi to dobro razumijemo u međunarodnoj zajednici. Iz svih tih razloga mi smo danas tu", zaključio je Moore.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.