Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje

Ambasadorica Cormack u srijedu s volonterima u akciji čišćenja Maglaja

19.04.2015. 13:25 0

Kako je već pisao portal maglajinfo.com povodom 22. aprila Dana planete Zemlje u Maglaju će u srijedu biti održana akcija čišćenja, a učestvovat će i ambasadorica SAD-a Maureen Cormack sa uposlenicima Ambasade.

Na ovaj način ambasadorica Cormack poručuje da svako može doprinijeti pozitivnim promjenama, ali zajedno postižemo više.

 

Cormack je u januaru pokrenula kampanju „Izaberi zadatak, budi promjena“ kako bi potakla građane BiH, a posebno mlade, da se angažiraju na projektima u zajednici  tako što će donirati svoje vrijeme, resurse i znanje radi ostvarivanja pozitivnih promjena u svojim zajednicama. 

 

Obilježavajući 20 godina mira u BiH, cilj izazova je motivirati 20.000 volontera da se u toku 2015. godine uključe u aktivnosti poboljšanja svojih zajednica.

 

Mogućnosti za volonterske akcije u zajednici su mnogostruke, očuvanje životne sredine i akcije čišćenja, pružanja pomoći  ljudima kojima je potrebna,  mentoringa, kulturnih i zabavnih aktivnosti. Sve aktivnosti mogu se registrovati preko Facebook stranice.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.